Image

Будівельна компанія ТОВ Планета РС,має власне потужне виробництво, великий штат професійних фахівців, та виконує широкий спектр будівельних робіт

Україна | м. Херсон | вул. Нафтовиків 131
+380(50)366-50-01

mail@planetars.com.ua

© 1998-2023 ТОВ | Планета РС & будівельна компанія
Методи випробування якості бетону

Методи випробування якості бетону

Методи випробування якості бетону

Польові випробування товарного бетону можуть відбуватися під час монтажу або під час дослідження укладеного бетону з метою визначення його міцності якостей.

Методы испытания качества бетона

 

  • Випробування бетону на осадку

Випробування вашого бетону на просідання може допомогти вам оцінити реологічні (плинність) характеристики свежезамешенного бетону. Якщо ви хочете провести випробування на осідання, вам потрібно помістити бетон в перевернутий конус і використовувати металевий стрижень, щоб утрамбувати бетон після кожного етапу належним чином.

Після того, як конус заповниться, вам потрібно підняти його з робочої поверхні, використовуючи кути з кожного боку конуса, що змушує бетон осідати під дією сили тяжіння. Потім вимірюється загальна різниця між вихідною висотою і висотою спуску – це реєструється як спад.

Просадка від 10 до 12 см повинна вважатися ідеальним балансом між консистенцією і легко укладатися. З усім, що менше цього діапазону, може бути складно працювати, в той час як велика плинність також не приведе до бажаного результату.

  • Визначення повітрязалучення бетону

Повітря знаходиться всередині бетону, щоб допомогти в розширенні і стисненні, особливо в місцях, які відчувають сильні коливання температури. Тестування змісту повітря в бетоні може бути проведено, щоб визначити, чи відповідає поставлений бетон необхідним характеристикам змісту повітря, встановленим інженером.

  • Вага бетону

Вимірювання ваги бетону –  просте завдання. Свіжий бетон поміщається у відкритий контейнер відомої ваги і обсягу, щоб забезпечити питому вагу або щільність вашого бетону. Зазвичай це виражається в кг на 1 м3 бетону.

Методы испытания качества бетона

 

  • Молоток Шмидта

Основний спосіб неруйнівного контролю вашого бетону – використання відбійного молотка Шмідта. Цей молот працює шляхом пострілу подпружиненной маси на бетон і вимірювання загальної кількості відскоку від поверхні.

Потім це значення можна порівняти з таблицею перетворення, щоб дати вам приблизну оцінку загальної міцності на стиск вашої бетонної конструкції. Як правило, вам необхідно відкалібрувати молоток перед використанням і, можливо, доведеться перевірити кілька точок, щоб встановити середнє значення.

 

  • Руйнівні випробування бетону

Щоб отримати ще більш точне значення міцності бетону на стиск, ви можете вибрати метод руйнує випробування.

Якщо ви вирішите використовувати цей метод, вам доведеться вирізати бетонний циліндр з існуючої конструкції і доставити його в лабораторію для подальших випробувань. Після цього поміщаються в прес, який при тиску визначає марку міцності бетону.

  • Випробування бетону на вигин

На додаток до попереднього випробування (випробування на міцність на стиск) бетон проходить випробування на розрив або на вигин.

Ці зразки для випробувань в ідеалі створені у формі прямокутної балки, яка після затвердіння піддається навантаженням з обох кінців до тих пір, поки не відривається від центру, що дає інженерам необхідну міру здатності бетону витримувати високі згинальні сили.